Start St.Ayles Skiff Willem Van Oranje College

Foto: Henk van Noorloos
29 september 2018, 07:36
Verlopen

WIJK EN AALBURG - Leerlingen van de afdeling BWI van Het Willem van Oranje College te Wijk en Aalburg willen dit schooljaar een boot bouwen, de sierlijke zeewaardige St.Ayles Skiff. Ze nemen daarmee deel aan de Altena Regatta, het icoonproject van de nieuwe gemeente Altena.

Vrijdagmiddag 28 september werd het startsein gegeven. Naast de presentatie van de bouwlocatie en het leggen van de kiel was er voor de toekomstige botenbouwers meteen een wedstrijd om de ‘Bootbouwers Cup’. Wethouder Bouman van Aalburg reikte deze uit onder luide aanmoedigingen van de klasgenoten in Schotse out-fit. De winnaars Robbie de Lorm uit Rijswijk en Thomas van der Elst uit Doeveren waren zeker zo geïnteresseerd in de slagroomtaart die in de koeling op hen stond te wachten.

Ook aanwezig waren een aantal Schotse gasten. Mr. Topher Dowson, organisator van het eerste WK St.Ayles Skiff legde samen met de leerlingen vervolgens de kiel van de te bouwen boot. De zeer ervaren Aart van Beem uit Uppel zal de leerlingen begeleiden bij de bouw. Spreker Eric Colijn van Bouwschool Breda legde nog eens de nadruk op het feit dat er de komende jaren heel veel mensen nodig zijn in de bouw. De bouwbedrijven staan vierkant achter dit project en zij nemen dan ook de sponsoring voor hun rekening.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl