Arbeidsmigranten mogen gewoon in de Nieuwstraat wonen

Foto: Archief
1 oktober 2018, 21:14
Verlopen

RIJSWIJK - Tientallen arbeidsmigranten in zeven appartementen aan de Nieuwstraat in Rijswijk mogen daar gewoon wonen. Dat blijkt uit een reactie van de gemeente Woudrichem op overlastklachten.

Buurtbewoners stellen veel overlast te hebben van de bewoners van zeven appartementen aan de Nieuwstraat. Niet alleen zou er regelmatig geluidsoverlast zijn, er breken soms ook vechtpartijen uit tussen de arbeidsmigranten onderling. Niet zo vreemd, vinden de buurtbewoners, aangezien ze met velen een relatief kleine ruimte bewonen. In een brief aan het college deden ze onlangs hun beklag en eisen ze dat de gemeente handhavend optreedt.

De pandeigenaar moet binnen drie maanden zorgen dat het pand er net zo uit ziet als op de bouwtekeningen. Als dat gereed is, voldoet de eigenaar aan alle regels. Ook aan de eisen voor brandveiligheid wordt voldaan. Een huismeester is inmiddels aangesteld om een oogje in het zeil te houden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl