Kleine geschiedenissen van en in Dussen

Foto: Ton Lensvelt
8 oktober 2018, 07:42
Verlopen

DUSSEN - In 2017 verscheen de publicatie ‘Kleine geschiedenissen van Dussen’ van Ton Lensvelt. Hierin beschrijft hij in 33 verhalen vijf eeuwen geschiedenis (1461-1961) van ‘zijn’ dorp. Microgeschiedenis over de buurt, het bestuur, de inwoners, hun werk, vermaak en aansprekende gebeurtenissen.

Dit boekje staat centraal in de lezing die de auteur houdt op woensdag 17 oktober. En waar kan zoiets nu beter tot zijn recht komen dan in de sfeervolle ambiance van het kasteel? Tijdens de lezing komen niet alleen de verhalen uit zijn werk aan bod, maar ook nieuwe verhalen over bijvoorbeeld de touwslagerij in Dussen of de best wel verrassende oorsprong van café De Bocht. Uiteraard wordt een en ander ondersteund met mooie foto’s en afbeeldingen.

U bent welkom op woensdag 17 oktober in Kasteel Dussen. De aanvang is 20.00 uur. De entree is 10 euro per persoon inclusief een kopje koffie of thee bij binnenkomst. Reserveren kan via www.kasteel-dussen.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl