Riddertoernooi 2018 op Slot Loevestein

Foto: Slot Loevestein
8 oktober 2018, 07:37
Verlopen

POEDEROOIJEN - De Graaf van Holland heeft Slot Loevestein eindelijk in handen en daarom roept hij een riddertoernooi uit. Van heinde en ver reizen stoere ridders naar het toernooiveld. Dit trekt Middeleeuwse ambachtslieden aan en rond het slot ontstaat zo een groot kampement.

Op 20 en 21 oktober beleef je de Middeleeuwen in het echt op Slot Loevestein. Kijk mee naar de voorbereidingen en demonstraties van de ridders of doe zelf mee in een workshop. Ook is er een kampement en kun je zien hoe ze vroeger in de middeleeuwen leefden. Het middeleeuwse riddertoernooi op Slot Loevestein is een weekend vol activiteiten voor jong en oud.

Het hoogtepunt van het toernooi is natuurlijk de spannende finale van het steekspel, waar de stoere ridders op hoge snelheid op hun paarden over het toernooiveld galopperen. In het kasteel ontmoet je twee jonkvrouwen die je vertellen over ridders, het slot en Hugo de Groot. In de ‘kiddy battle’ leren kinderen hoe je vecht met het zwaard en worden ze zelf een echte ridder (vanaf 4 jaar). Kinderen en volwassenen kunnen boogschieten onder begeleiding van Longbowman en zijn kasteelschutters. Op de Middeleeuwse markt staan handelaren en ambachtslui die gewoontegetrouw meereizen met een kampement.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl