Aalburg zwaait Aalburg uit

Foto: Archief
18 oktober 2018, 09:21
Verlopen

AALBURG - Op 31 december houdt de gemeente Aalburg op te bestaan en gaat samen met Werkendam en Woudrichem de mooie nieuwe gemeente Altena vormen.

Het bestuur van de gemeente Aalburg gaat haar inwoners als dank voor alle fijne jaren van samenwerking en als afscheidsgroet een traktatie en aandenken aanbieden. Dat gebeurt in de vorm van een dorpsontbijt of dorpsbrunch, een kindervoorstelling in het dorpshuis te Eethen en in d’Alburcht te Wijk en Aalburg en een afscheidsboek van en over de Aalburgse dorpen, dat in de vorm van een glossy wordt ontwikkeld. Deze week wordt er huis-aan-huis een flyer verspreid met uitgebreide informatie over deze activiteiten.

Informatie over Dorpsontbijt/brunch:

Op zaterdag 10 november mogen de inwoners van Aalburg in hun eigen dorp aanschuiven bij een gratis ontbijt/brunch. De organisatie daarvan ligt in handen van de dorpsraden (voor Wijk en Aalburg de Oranjevereniging). Doel is niet alleen lekker eten maar vooral elkaar ontmoeten. In een ontspannen sfeer kan jong en oud gezamenlijk genieten en nemen ze symbolisch afscheid van de gemeente Aalburg.

Informatie over de kindervoorstelling:

De kinderen van 4-12 jaar uit Aalburg kunnen kiezen uit een kindervoorstelling die wordt gehouden op woensdagmiddag 14 november in het dorpshuis te Eethen en op woensdagmiddag 21 november in d’Alburcht in Wijk en Aalburg. De gemeente Aalburg biedt deze voorstelling aan als traktatie aan alle kinderen. Timo van de Heuvel en Peter van de Poort hebben een bestaande voorstelling herschreven met als thema Afscheid van Aalburg. De titel van de voorstelling is Gekrakeel op het kasteel.

Informatie over de Glossy:

Op dit moment wordt achter de scherm hard gewerkt aan het maken van een Glossy over de periode dat de gemeente Aalburg heeft bestaan (1973-2018). In de Glossy komen een aantal Aalburgers aan het woord, maar de Glossy zal ook heel veel foto’s bevatten, zodat de inwoners een goed beeld krijgen over de ontwikkelingen in Aalburg gedurende de afgelopen 45 jaar. De Glossy wordt rond de feestdagen in december huis- aan- huis verspreid.

Afscheid burgemeester Fons Naterop en wethouders:

Op 14 en 15 december gaan burgemeester Fons Naterop en zijn echtgenote met de wethouders langs alle kerkdorpen om officieel afscheid van de inwoners te nemen. De opzet is dat zij alle kerkdorpen een uurtje aan doen om de inwoners daar dan te kunnen ontmoeten. Nadere informatie daarover volgt nog.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl