Bibliotheek CultuurPuntAltena organiseert Debattle

Foto: Pixabay
20 oktober 2018, 18:43
Verlopen

WOUDRICHEM - Op woensdagavond 14 november, tussen 19.30 en 22.00 uur, organiseert Bibliotheek CultuurPuntAltena Debattle! Het debat tussen jongeren en lijsttrekkers van Altena op weg naar de verkiezingen.

Het debat wordt geleid door Kevin van Oort, wethouder van gemeente Geertruidenberg. Jongeren van o.a. het Altena College en het Willem van Oranje College stellen kritische vragen over het verkiezingsprogramma van de verschillende lokale politieke partijen.

De deelnemende lijsttrekkers stellen zich voor in een korte pitch. Wie zijn ze en wat doen ze in het dagelijks leven? Waarom willen ze graag in de Gemeenteraad plaatsnemen? Jongeren van o.a. het Altena Collega en het Willem van Oranje College stellen onder leiding van de debatleider kritische vragen over stellingen uit de kieswijzer. Jongeren presenteren hun gemiste stellingen: wat vonden ze niet in de kieswijzer en vinden zij wel belangrijk? Er zal door middel van een online poll via Social Media ter plekke door het publiek en thuisblijvers gestemd kunnen worden. De stelling met de meeste stemmen zal worden beloond met eeuwige roem en een prachtige trofee.

Tijdens de avond zijn er hapjes, drankjes en is er livemuziek van band W.O.L.F. Je bent van harte welkom deze avond bij te wonen, aanmelden is niet nodig. Kun je het debat niet bijwonen, maar wil je het wel volgen? Via een livestream wordt alles uitgezonden op de Facebookpagina.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl