In 2019 weer SamenLoop voor Hoop Altena

Foto: Ad Swart
20 oktober 2018, 18:54
Verlopen

ALTENA - Op 28 en 29 juni 2019 wordt voor de tweede keer de SamenLoop voor Hoop Altena georganiseerd.

De SamenLoop voor Hoop is een 24 uur durende wandelestafette van het KWF kankerbestrijding. Ook nu is weer gekozen om dit evenement te laten plaatsvinden op het voormalige voetbalveld naast sporthal De Jager in Giessen. Inmiddels is het bestuur, bestaande uit Kees Noorloos, Jenny van Mersbergen, Nico van Rijswijk en Corline Schouten met een groep vrijwilligers met de voorbereidingen van het evenement gestart.

Het doel van de SamenLoop voor Hoop is geld voor kankeronderzoek in te zamelen en met elkaar stil te staan bij de ziekte van kanker. In 2016 heeft dit evenement ook plaatsgevonden, waaraan toen ruim 600 lopers hebben meegedaan en een bedrag is ingezameld van ongeveer € 135.000.

De organisatie wil het evenement in 2019 verder gaan uitbouwen in de hoop dat nog meer deelnemers gaan meedoen en er dus meer geld voor kankeronderzoek binnenkomt. De kleur van het KWF is paars. Het bestuur ziet zich voor de uitdaging om er voor te zorgen dat de inwoners van Altena op 28 en 29 juni PAARS zien, PAARS lopen en PAARS denken.

De 24 uur estafetteloop wordt gedaan door teams van gemiddeld 10-15 personen die zich vanaf 31 oktober kunnen aanmelden. Naast deze estafetteloop is er ook een kinderloop van 24 minuten op zaterdag 29 juni. Rondom dit evenement vinden er allerlei activiteiten op het terrein plaats, zoals optredens van muziekgroepen, koren en sportverenigingen.

Op woensdagavond 31 oktober vindt de officiële kick-off van de SamenLoop voor Hoop Altena plaats. Dit gebeurt in sportcafé de Jager in Giessen. De aanvang is 20.00 uur. Deze aftrap is bedoeld voor iedereen die iets wil betekenen voor dit evenement of nadere informatie wil horen. Vanaf dan kunnen teams zich aanmelden, vrijwilligers zich opgeven, sponsoren zich melden en organisaties die willen optreden dat kenbaar maken. Alle informatie rondom de SamenLoop voor Hoop Altena is te vinden op de website www.samenloopvoorhoop.nl/altena.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl