Samenwerkend ALTENA: regioplatform van en voor ondernemers

Foto: Pixabay
20 oktober 2018, 07:24
Verlopen

ALTENA - Samenwerkend ALTENA is de optelsom van competenties, inzet en enthousiasme geleverd door Ondernemend Altena, BKA, Altena Kennispoort en WMI.

Stichting B2B-platform Ondernemend Altena en Bedrijven Kring Altena (BKA) gingen onlangs met elkaar de zoektocht aan naar een regio brede samenwerking met Altena 2019 in het vooruitzicht. Het spontane collectief kende twee pijlers: enthousiasme en eenvoud. Geen ingewikkelde constructies, maar enkel samenwerken waar zinvol. Bij het idee haakten inmiddels vier partijen aan. Binnen Het Land van Heusden en Altena zijn diverse platforms van en voor ondernemers die regionaal werken, waar ieder sterk is op eigen terrein. De vier genoemde verbanden sloegen de handen ineen waardoor een breed regionaal netwerkplatform is ontstaan dat een substantiële groep lokaal / regionaal / internationaal werkende ondernemers omvat.

De vier partijen worden gekoppeld door een periodiek overleg met de vier voorzitters / afgevaardigden. Vanuit dat ontmoetingsmoment communiceert ieder met de eigen achterban c.q. netwerk op momenten wanneer dat gewenst is. Het platform van 4 is tevens het aanspreekpunt voor de overheid en anderen. Ondernemend Altena, BKA, Altena Kennispoort en WMI (samen dus Samenwerkend ALTENA) begonnen hun samenwerking met het uitzetten van een ondernemersenquête rond arbeidsmigratie in de regio. Het tweede actiepunt is het Ondernemershuis voor Altena. Ook bij dit onderwerp werd inmiddels aangehaakt.

Samenwerkend ALTENA is een collectief van ‘dichtbij’, van ondernemers voor ondernemers. Wie als ondernemersgroep wil participeren in het groeimodel van Samenwerkend ALTENA is welkom. Niet omdat het ‘moet’, maar omdat de meerwaarde gezien en positief gesteund wordt.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl