Scheepvaart gestremd bij Werkendam door dwarsliggend schip

Foto: Rijkswaterstaat
22 oktober 2018, 08:04
Verlopen

WERKENDAM - De scheepvaart op de Boven Merwede bij Werkendam is zondagochtend vroeg korte tijd stilgelegd, nadat een binnenvaartschip door het lage water was afgedreven en midden op de vaargeul kwam te liggen.

Het schip met een lengte van 182 meter lag voor de nacht voor anker bij Hardinxveld-Giessendam, maar dreef af toen in de vroege ochtend onverwachts de stroming omkeerde. Door het lage water stroomt de zee bij opkomend tij op dit moment verder het land in. De schippers leken daar niet op gerekend te hebben en lagen nog te slapen terwijl het schip steeds verder de rivier op dreef.

Uiteindelijk kwam het schip midden op de rivier dwars op de vaarrichting te liggen, waardoor andere schepen er bijna niet meer langs konden. Rijkswaterstaat werd geïnformeerd en zij probeerde contact te krijgen met de schipper, maar kregen geen gehoor. Een patrouilleschip van Rijkswaterstaat voer uit om de schipper te waarschuwen. Bij aankomst bleken zij net wakker te zijn. Het schip is daarna snel uit de vaargeul gemanoeuvreerd, waarna het scheepvaartverkeer weer door kon varen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl