Jan Luteijn waarnemend burgemeester van Geertruidenberg

Foto: Twitter Jan Luteijn tijdens Dag van de Duurzaamheid
23 oktober 2018, 10:46
Verlopen

REGIO - Jan Luteijn is vanaf maandag waarnemend burgemeester van de gemeente Geertruidenberg. Luteijn blijft ook in Cromstrijen burgemeester tot 1 januari 2019, als de fusiegemeente Hoeksche Waard begint.

Commissaris van de Koning Van de Donk van de provincie Noord-Brabant benoemt Luteijn. De huidige burgemeester van Geertruidenberg, Willemijn van Hees, wordt binnenkort geïnstalleerd als de nieuwe burgemeester van de gemeente Heusden. Van de Donk en de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Geertruidenberg hebben maandagavond met Jan Luteijn overlegd. Zij hebben een waarnemend burgemeester gevonden die aansluit bij de wensen van de gemeenteraad.

Voor hij fulltime politicus werd was hij salesmanager bij een vleesgroothandel. In 1994 werd hij gemeenteraadslid in Werkendam en vanaf 1999 was hij daar wethouder voor de SGP. Daarnaast was Luteijn van 2003 tot 2007 lid van de Provinciale Staten van Noord-Brabant voor de lijstcombinatie ChristenUnie-SGP. In december 2011 volgde zijn benoeming tot burgemeester van de Zuid-Hollandse gemeente Cromstrijen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl