Stichting Antonia schenkt bijzondere stoel voor mensen met dementie

Foto: Riethorst Stromenland
23 oktober 2018, 12:04
Verlopen

ALMKERK - Bewegen houdt je lijf gezond en je hoofd fit. Voor mensen met dementie is voldoende bewegen niet vanzelfsprekend. Dankzij een schenking van de stichting Antonia beschikken de bewoners van zorglocatie Altenahove in Almkerk voortaan over een unieke stoel die ‘bewegend zitten’ mogelijk maakt.

Speciaal voor de overhandiging van de bijzondere stoel kwamen voorzitter Ulco Sybesma en bestuurslid Klaas Rienks van de stichting Antonia naar Altenahove. Ergotherapeut Mary Bisschop van zorgorganisatie De Riethorst Stromenland benadrukte de voordelen van de bijzondere stoel.

“De zorglocatie zal de unieke stoel met name inzetten om mensen met dementie en bijbehorend onbegrepen gedrag zo goed mogelijk te ondersteunen”, aldus Nicole Koopmans. Bewoonster Ans Spoorenberg had de eer de bijzondere stoel als eerste uit te proberen. “Ik zit heerlijk. Deze wil ik wel op mijn kamer”, zei ze toen de stoel haar zachtjes schommelde. De bijzondere stoel is bestemd voor alle bewoners van de psychogeriatrische afdelingen van Altenahove.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl