Symbolische overdracht AED door wethouder Bergsma

Foto: Pixabay
26 oktober 2018, 22:21
Verlopen

WOUDRICHEM - De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan een dekkend AED-netwerk in de gemeente Woudrichem. Inmiddels kan er gesteld worden dat de gemeente Woudrichem voldoende is afgedekt door AED's die 24/7 beschikbaar zijn.

Ook zijn er voldoende burgerhulpverleners aangemeld om eerste hulp te verlenen in het geval van een reanimatie. Dit netwerk is cruciaal in een landelijk gebied als Altena. Aanrijtijden van ambulances zijn per definitie langer dan in stedelijk gebied. Het is van levensbelang dat de reanimatie direct wordt opgestart in afwachting van een ambulance, liefst in combinatie met de inzet van een AED. De Stichting Reanimatie Altena heeft de afgelopen jaren, samen met de gemeente Woudrichem, EHBO-verenigingen en bedrijven, het AED-netwerk vormgegeven en zal dat ook gaan onderhouden. Bij reanimaties in de praktijk is ook zichtbaar dat het netwerk zeer effectief is en dat er steeds voldoende hulpverleners aanwezig zijn die de reanimatie hebben opgestart.

Om te vieren dat de gemeente Woudrichem ‘HeartSafe’ is, zal wethouder Bergsma de laatste AED symbolisch overhandigen. Deze overdracht vindt plaats op woensdag 31 oktober om 8.45 uur ter hoogte van de ingang van De Werf in Woudrichem.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl