Eerste museumfolder Erfgoed Altena voor Historische Vereniging Werkendam

Foto: Erfgoed Altena
28 oktober 2018, 09:31
Verlopen

ALTENA - In het Andries Visserhuis is zaterdagmorgen de eerste museumfolder van Erfgoed Altena en VVV Biesboschlinie uitgereikt aan Kees Vreeken, voorzitter van de Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a.

Op de museumfolder staan kastelen, molens, forten, musea en andere erfgoedpareltjes in de Biesboschlinie. Erfgoed Altena bezocht in de afgelopen twee jaar de drie musea in de regio en andere bezienswaardigheden zoals de noodwoning in Meeuwen, de Kraamkamer in Dussen, de Museumzolder in Wijk en Aalburg, de Oudheidkamer van Grietje Post, de Klompenmaker in Dussen en het Andries Visserhuis in Werkendam. De forten, kasteel Dussen en de molens werden toegevoegd aan de folder om zo een compleet beeld te krijgen van het vele fraaie erfgoed in de streek. De folder is ontwikkeld in samenwerking met VVV Biesbosch Linie en wordt binnenkort verspreid over de folderposten.

In november verkent Erfgoed Altena samen met Erfgoed Brabant de mogelijkheden voor het samenstellen van de Canon van Altena. De gemeente Werkendam lanceerde in 2009 de Canon van Werkendam, maar alleen de tien vensters zijn nog teruggevonden, de teksten zijn spoorloos. Ook de tien schilderijen die gemaakt werden bij de vensters heeft de gemeente Werkendam weggegeven. De tien vensters worden straks wel zoveel mogelijk ingepast in de Canon van Altena. In januari tijdens de jaarlijkse Altena brede netwerkbijeenkomst van Erfgoed Altena worden andere erfgoedorganisaties betrokken bij de Canon van Altena.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl