Gratis compost op zaterdag 3 november 2018

Foto: Pixabay
28 oktober 2018, 09:02
Verlopen

ALTENA - Op zaterdag 3 november organiseren de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem weer een compostactie.

U kunt voor gratis compost terecht bij de milieustations in Veen, Werkendam, Hank en Giessen. Er geldt een maximum van een halve m3 per huishouden. Als u gratis compost wilt komen halen, dient u zelf te zorgen voor een schep en emmers, plastic zakken of een aanhangwagen. Aanhangwagens moeten uiteraard voldoen aan de eisen voor het wegverkeer en geschikt zijn voor de lading. De gemeente zorgt voor een kraantje voor het beladen van uw aanhangwagen.

De gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem houden gezamenlijk elk jaar een compostactie. De gemeenten laten door middel van deze actie de inwoners kennismaken met de gebruiksmogelijkheden van compost en willen aansporen tot een goede scheiding van het gft-afval. Door compost te gebruiken neemt de bodemvruchtbaarheid toe en wordt water beter vastgehouden. Zonder organische stof geen levende bodem. Door compost te gebruiken draagt u bij aan het verbeteren van de biodiversiteit in de bodem.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl