Almkerkse scholieren schenken megaopbrengst sponsorloop aan ‘opa’s en oma’s’

Foto: Riethorst Stromenland
31 oktober 2018, 19:09
Verlopen

ALMKERK - De ouderen van zorglocatie Altenahove in Almkerk zijn maandag verrast met een enorme schenking van basisschool De Almgaard. De leerlingen van de plaatselijke school liepen samen ruim 1.900 euro bij elkaar tijdens een sponsorloop in september.

Het bedrag is bestemd voor ‘alle opa’s en oma’s om leuke dingen mee te doen’. “We zijn overrompeld door deze schenking. Wat een gigantisch bedrag. Heel bijzonder hoeveel de kinderen hebben opgehaald”, zei activiteitencoördinator Lisanne van der Westen van zorgorganisatie De Riethorst Stromenland na de overhandiging van de cheque van € 1918,80. “Dit bedrag is ongekend. We zijn verrast door de gulheid van alle sponsors.”

Eerste rollator streetrace

De sponsorloop vond 12 september plaats voorafgaand aan de eerste rollator streetrace. Die werd gehouden op het parkeerterrein achter sportcentrum Het Verlaat. Vijftig ouderen uit de regio deden mee aan het evenement. Leerlingen van De Almgaard moedigden hen aan tijdens de race. Kort daarvoor hadden zij op hetzelfde terrein zelf de sponsorloop gerend.

Kleuters dansen met ouderen

De cheque van de sponsorloop werd overhandigd na een beweegactiviteit met kleuters en ouderen van zorglocatie Altenahove. Een klein uurtje dansten de kleuters samen met de opa’s en oma’s op muziek van K3 en Jan Smit. “De combinatie jong en oud is duidelijk een succes. Dat houden we graag in stand”, zei meester Carlo van de kleuterklas. Daar was bewoonster ‘oma Versteeg’ het helemaal mee eens. “Wat een aardigheid zoveel kinderen op visite. Ik hoop dat ze vaker komen. Ik geniet ervan.”

Een nieuwe activiteit in 2019

Het sponsorbedrag krijgt een mooie bestemming. “We gaan er in 2019 een grote activiteit van organiseren waarvoor alle ouderen van de drie deelnemende zorglocaties aan de rollatorrace en de scholieren van de Almgaard zijn uitgenodigd. Dan kunnen samen weer iets moois doen.”

Nog een verrassing

Voor de school was er ook nog een verrassing. Namens alle bewoners van Altenahove schonk Lisanne van der Westen een grote muurhanger met kleurrijke droomvangers voor in de school. “Zelfgemaakt door onze handige medewerkster Harriët Verhoeven en de klanten van de Dagbesteding.” En zo ging niemand met lege handen naar huis.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl