Alleen maar blije gezichten bij de Vestingstad Run

Foto: Hans Verbeek
4 november 2018, 17:21
Verlopen

WOUDRICHEM - De organisatie van de Vestingstad Run, traditioneel de afsluitende wegwedstrijd in de regio, had alle reden om zaterdag met een tevreden gevoel terug te kijken naar hun wedstrijd.

Het werd niet alleen een perfect georganiseerde wedstrijd, maar ook nog eens een dik record wat betreft het aantal deelnemers; ruim 370 inschrijvingen. Op het moment dat een lang lint van hardlopers richting de dijk tussen Woudrichem en Rijswijk opging, zag je meteen dat een drietal deelnemers een gaatje sloeg naar een grote groep van achtervolgers. De lopers die zich vooraan melden waren Marcel Laros, jaren terug een van Nederlnds beste steeple lopers, Nemi Rozenmond uit Genderen en Jeroen van Damme die in een ver verleden Nederlands kampioen was op deze afstand.

Het zag er even naar uit dat het een mooie duel zou gaan worden, maar op het moment dat de deelnemers linksaf sloegen koos Nemi Rozenmond rechtdoor te gaan. Hij was gekomen voor de 6 kilometer loop. Marcel Laros kwam daardoor alleen aan de leiding, maar op de fietsdijk kwam Jeroen van Damme meter voor meter dichterbij en op de Sluisdijk bij Andel wist hij Laros te achterhalen. Maar op dat moment sloeg ook het noodlot toe; Van Damme kreeg krampen in zijn benen, die vervolgens helemaal verstijfden. Een bekend verschijnsel bij deze atleet, die soms een hele reeks wedstrijden zonder problemen kan lopen en vervolgens slaat het bekende ongemak weer toe. Het betekende ook nu einde wedstrijd voor hem.

Marcel Laros wachtte vervolgens een eenzame wedstrijd richting de finish waarbij ze onder andere door het Almbos moesten. Een atleet van Dak Drunen ging hard onderuit en de laatste man uit het groepje, Johan Rozenmond, zag dat de gevallen loper best veel pijn had. Rozenmond liet de wedstrijd meteen voor wat het was om zich vervolgens de gevallen atleet bij te staan. Hij verspeelde daarmee een goede klassering, maar kreeg er heel veel waardering voor terug. Hij zou uiteindelijk als vierde in zijn leeftijdscategorie eindigen.

Marcel Laros had van dit alles niets meegekregen hij liep toen al richting Uitwijk en zijn voorsprong op de rest zou alleen maar groter worden, om vervolgens de finishlijn in Woudrichem te passeren in 1.11.26. Tweede en tevens eerste 35+er werd Johan School van GVAC. De overwinning bij de senioren ging naar Marc Janssen uit Oosterhout met op de tweede plaats Arnoud van Vliet uit Werkendam en Arik Burghout uit Meeuwen op de derde plaats. Eerste bij de vrouwen werd Tinka Vinks uit Breda die in haar elfde halve marathon meteen ook nog een PR liet noteren. Emmy Vink van de Altena Road Runners kwam als tweede vrouw over de streep, maar won wel het circuit van dit jaar. De Woudrichemse wethouder Paula Jorritsman, die ook meedeed aan deze wedstrijd, deed het uitstekend. Zo goed zelfs dat ze eerste werd bij de vrouwen 45+.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl