Excursie Schemeringswandeling door het Pompveld

Foto: Pixabay
4 november 2018, 10:57
Verlopen

BABYLONIËNBROEK - Bent u beschermer van Brabants Landschap? Wandel dan mee met de vroege ochtendwandeling met grote kans op het spotten van reeën. U krijgt ook uitleg over de veranderingen in 2019 in het Pompveld en een kijkje achter de schermen van de eendenkooi.

Na de ruilverkaveling in de jaren ’60 is het Pompveld nog het enige gaaf bewaarde cultuurhistorische landschap in het Land van Heusden en Altena. De rest werd grotendeels gladgestreken. Omdat het hoger ligt dan de omgeving malen windmolentjes water van buiten naar binnen. Anders zou het Pompveld namelijk leeglopen en verdrogen. De eendenkooi in het midden houdt Brabants Landschap intact en functioneert nog als vanouds, wat je bijna nergens anders meer ziet. Omdat dit gedeelte van het Pompveld alleen tijdens open dagen en excursies toegankelijk is, is het een rustgebied voor reeën, hazen en vogels.

De schemeringswandeling wordt gehouden op zaterdag 10 november tussen 08.00 en 10.00 uur. Parkeren doet u in de berm aan de Midgraaf 27 in Babyloniënbroek. Aanmelden is wel noodzakelijk en kan via de website www.brabantslandschap.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl