Woudrichem heeft een dekkend netwerk van AED’s

Foto: Gemeente Woudrichem
6 november 2018, 21:36
Verlopen

WOUDRICHEM - Per 1 november is de gemeente Woudrichem HeartSafe. Er is een dekkend netwerk van AED’s aanwezig, waarmee mensen met acuut hartfalen geholpen kunnen worden. Binnen 6 minuten kan een getrainde vrijwilliger met een AED waar nodig ter plaatse zijn.

Wethouder Renze Bergsma van de gemeente Woudrichem heeft eerder 5 AED’s overhandigd aan de Stichting reanimatie en AED onderwijs. Met deze AED’s is het netwerk volledig dekkend en zijn alle witte vlekken in de gemeente gevuld. De gemeente kan daarmee HeartSafe genoemd worden.

De stichting beheert het netwerk en zorgt voor voldoende getrainde vrijwilligers. Wethouder Bergsma bedankte de stichting voor het vele werk dat zij verzetten. Hij benadrukt dat het werk van de stichting al resultaat heeft gehad: de AED’s zijn al verschillende malen met succes ingezet. Het dekkend maken van het netwerk is mede mogelijk gemaakt door een ruime bijdrage van de regionale ambulancevoorziening. Als iemand zich wil aanmelden voor een reanimatie en AED training, kan deze contact opnemen met de stichting reanimatiealtena@hetnet.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl