ZVDO laat zich zien tegen koploper

6 november 2018, 20:15
Verlopen

AALBURG/TERNEUZEN - Afgelopen zaterdag moest het eerste team van ZVDO het in de competitie opnemen tegen het eerste team van De Schelde uit Terneuzen. De mannen uit Terneuzen staan momenteel 1e in de competitie.

Dit voorzichtige spel resulteerde snel in een 0-1 achterstand. Halverwege deze periode wist Jan-Willem het eerste doelpunt voor ZVDO te maken, wat de stand op 1-1 bracht. Met nog 50 seconde op de klok wisten de heren van De Schelde met een doelpunt wederom de voorsprong in de wedstrijd te pakken, waardoor ZVDO met een 1-2 achterstand ging rusten.

Aan het begin van de tweede periode was het spelbeeld bij tijd en wijle niet al te best. De heren uit Wijk en Aalburg gaven achterin soms te gemakkelijk ruimte weg, waardoor er veel kansen kwamen voor de mannen uit Zeeland. Gelukkig voor ZVDO werden deze kansen niet goed afgemaakt of wist keeper Rob Vos knap redding te brengen. Desondanks wist De Schelde in deze tweede periode de score uit te breiden naar 1-3.

Het verdedigende spel van de heren van ZVDO werd aan het begin van de derde periode een stuk beter en zij wisten het in deze periode achterin goed dicht te houden. Ook het aanvallende spel werd beter en er werden voorin goede kansen gecreëerd. Halverwege deze periode lukte het dan ook om in score weer aan te haken door de 2-3 te maken.

Het goede verdedigende spel uit de derde periode werd aan het begin van de vierde periode doorgezet. Achtereenvolgens wisten Emiel, Arie en Berry het net van de tegenstander te vinden, waardoor er halverwege deze laatste periode een 5-3 voorsprong op het scorebord stond. Met nog anderhalve minuut te spelen, wisten de heren uit Terneuzen de 5-4 op het bord te zetten. De spanning was zodoende volop terug in de wedstrijd. Helaas lukte het de mannen uit Wijk en Aalburg niet om in het laatste deel van deze periode de knappe voorsprong te verdedigen en volgde een minuut later de 5-5. In de laatste twee seconde van de wedstrijd kwam De Schelde nog eenmaal te scoren uit een manmeer-situatie, waardoor zij uiteindelijk nog aan het langste eind trokken met een 5-6 overwinning voor Terneuzen.

Enerzijds was het jammer dat ZVDO geen punten wist te pakken tegen de nummer één uit de competitie. Anderzijds is het een goed teken dat ook in deze wedstrijden ZVDO goed mee kan komen. Hopelijk kunnen de mannen uit Wijk en Aalburg deze goede vorm dan ook meenemen naar komende zaterdag, waarbij ze het om 18:15 in het thuisbad in Andel opnemen tegen het eerste team van Waalwijk, AquAmigos.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl