Grote politie controle op de A27 bij Hank

Foto: Politie
9 november 2018, 11:58
Verlopen

HANK - Zes verschillende instanties hebben woensdag 7 november 2018 ‘s middags en ‘s avonds op een parkeerplaats langs de A27 een actie gehouden om mobiel banditisme aan banden te leggen.

Tussen 14.00 en 21.00 uur controleerden politiemensen van verschillende afdelingen, samen met medewerkers van de Belastingdienst, Belastingsamenwerking West-Brabant, de Douane, Rijkswaterstaat en specialistische verkeersregelaars ongeveer 120 van de ruim 22.000 passerende auto’s.

De politie hield twee Bulgaren van 31 en 32 jaar oud aan, omdat ze spullen bij zich hadden die vermoedelijk bestemd zijn voor het opzetten van een hennepkwekerij. De spullen zijn in beslag genomen en de twee mannen zijn ingesloten voor nader onderzoek. Een persoon is aangehouden omdat hij een valse naam opgaf, zich niet wilde identificeren en zonder rijbewijs reed. Uiteindelijk bleek hij wel een identiteitsbewijs bij zich te hebben en is hij, een aantal bekeuringen rijker, heengezonden. Ook deelden politiemensen 8 bekeuringen uit en inden meerdere boetes.

De afdeling Deurwaarders van de Belastingdienst liet 46 keer beslag leggen op auto’s en 22 van die auto’s zijn ook daadwerkelijk getakeld. ‘Klanten’ van de Belastingdienst betaalden ruim 71.000 euro aan achterstallige belastingen. De afdeling Autoheffingen van de Belastingdienst had te maken met 7 naheffingen, van in totaal 11.325 euro, voor diverse economische delicten.

De term mobiel banditisme wordt gebruikt voor internationaal rondtrekkende criminele groepen, die zich schuldig maken aan verschillende misdrijven, zoals winkel- en ladingdiefstal, inbraak in woningen en bedrijven, oplichting, skimming en zakkenrollerij. Het aanpakken van mobiel banditisme staat hoog op de prioriteitenlijst van de politie. Dit doet zij onder andere door de mobiele bendes in kaart te brengen. Daarnaast voert de politie opsporings- en handhavingsacties en controles uit. Mobiel banditisme tegengaan is dan ook onderdeel van de (grootschalige) verkeerscontroles met ANPR (Automatic Number Plate Recognition). Bij deze controles werkt de politie nauw samen met douane, belastingdienst en andere partners.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl