Werkendamse bedrijven willen klimaatneutraal gaan ondernemen

Foto: Duurzaamheidskring Werkendam
9 november 2018, 12:12
Verlopen

WERKENDAM - Dinsdag 6 november hebben de deelnemers van de duurzaamheidskring Werkendam een hernieuwde intentieverklaring getekend. Hiermee beloven de partijen zich in te spannen voor een duurzamere bedrijfsvoering.

14 bedrijven uit Werkendam en omgeving, de gemeente Werkendam en Stichting Stimular hebben deze belofte met hun handtekening bezegeld. Marc Herberigs van Stichting Stimular begeleidt de duurzaamheidskring. De focus binnen de groep ligt op innovatie en het delen van kennis. De bedrijven komen enkele malen per jaar bij elkaar en werken gezamenlijk aan verduurzaming met onder andere de Milieubarometer en de CO2-Prestatieladder.

De hernieuwde samenwerking geeft invulling aan de maatschappelijke roep om de CO2-uitstoot tot 0 te reduceren. Dit start met het maken van een plan waarmee de belangrijkste beslismomenten in beeld gebracht worden. Dat bedrijven dit gezamenlijk oppakken is nog niet eerder vertoond in Nederland. De deelnemers willen dan ook graag een voorbeeldfunctie vervullen voor bedrijven in de regio.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl