Gaswinning onder Aalburg kan doorgang vinden

Foto: Pixabay
12 november 2018, 09:16
Verlopen

AALBURG - Minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat heeft het winningsplan van Vermilion Energy voor ontwikkeling van een gasveld in Waalwijk-Noord, waaronder ook delen van de gemeente Aalburg vallen, goedgekeurd.

Het plan kan op veel weerstand rekenen, onder andere vanuit de politiek. Er is eerder al veel verzet geweest tegen het plan waarbij gemeenten, het waterschap en de provincie zich tegen het gaswinningsplan Waalwijk-Noord keerde.

Vermillion wil nog tot 2026 gas blijven winnen in het gebied middels o.a. fracking. Er bestaat onder meer angst voor milieuschade en verzakkingen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl