Akkoord met nieuw winkelcentrum Giessen/Rijswijk

Foto: Kolpa Architecten
13 november 2018, 21:53
Verlopen

GIESSEN/RIJSWIJK - De gemeenteraad van de gemeente Woudrichem heeft dinsdagavond 13 november in de besluitvormende raadsvergadering akkoord gegeven op het bestemmingsplan voor een nieuw winkelcentrum in Giessen/Rijswijk.

Wethouder en tevens portefeuillehouder Renze Bergsma uitte zijn enthousiasme via Twitter: “Een mooi moment voor Giessen-Rijswijk! Dank voor het vertrouwen.” Het ontwerpbestemmingsplan Centrumplan Giessen-Rijswijk heeft sinds 21 september ter inzage gelegen bij de gemeente. Er is geen gebruik gemaakt van de mogelijkheid zienswijzen kenbaar te maken tegen het ontwerp.

In een eerdere bespreking in de raad waren er nogal wat vragen en opmerkingen bij het plan, dat al een lange voorgeschiedenis heeft. Het centrumplan omvat de realisatie van een winkelcentrum met appartementen op het voormalige voetbalveld, de herontwikkeling van de vrijkomende locaties van de Kandelaar en de Ganzenhof met woningen en de herontwikkeling van het winkelgebied aan de Dorpsstraat te Rijswijk.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl