ZVDO’74 behoudt thuis ongeslagen status

Foto: Archief ZVDO '74
13 november 2018, 21:32
Verlopen

ANDEL - ZVDO heeft in de derde thuiswedstrijd wederom gelijk gespeeld. Net zoals de twee eerdere thuiswedstrijden werd ook deze wedstrijd gelijk gespeeld. Tegen het eerste heren team van AquAmigos werd het uiteindelijk 9-9.

ZVDO begon erg scherp aan deze wedstrijd. Dat was ook in de tussenstanden te zien. AquAmigos kwam er in de eerste periode niet aan te pas en de mannen uit Andel konden zelfs tot 5-0 uitlopen. Net voor het einde van deze periode konden ook de bezoekers de nul van het scorebord halen. De tweede periode kwam AquAmigos wat beter in hun spel en zetten ze ZVDO wat meer onder druk. ZVDO bleek hier wat meer moeite mee te hebben en creëerde wat minder doelpogingen. De rust werd ingegaan met een stand van 6-4.

ZVDO wist, dat als ze deze wedstrijd wilden winnen, ze diep zouden moeten gaan. Achterin dicht houden en proberen om de voorsprong vast te houden. AquAmigos wist de aansluiting weer te vinden en de stand kwam op 6-5. 10 seconden voor het einde van het 3e kwart werd de voorsprong helaas weer teruggebracht naar 2 doelpunten. AquAmigos ging alles of niets spelen en zette ZVDO zwaar onder druk. ZVDO had in de eerste 3 perioden veel energie verspeeld en dit was in de laatste periode terug te zien. Door 3 doelpunten van de bezoekers konden deze zelfs op voorsprong komen. Gelukkig kon Jan-Willem Vaneker, 2 minuten voor tijd, de stand weer gelijk trekken, 9-9. De laatste minuten kregen beide ploegen nog kansen op de winst, maar gescoord werd er niet meer.

Zaterdag 17 november staat er een uitwedstrijd in Eindhoven op het programma tegen Nayade Classic. Deze ploeg is vorige jaar gepromoveerd naar deze klasse en is een onbekende voor ZVDO.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl