Minister Carola Schouten neemt Toontje Sprengerpluim in ontvangst

Foto: Hannie Visser-Kieboom
19 november 2018, 08:40
Verlopen

WERKENDAM - Tijdens haar bezoek aan Werkendam heeft minister Carola Schouten alsnog de Toontje Sprengerpluim in ontvangst genomen. Zij kreeg de pluim toegekend op 8 maart van dit jaar op Kasteel Dussen, maar moest toen verstek laten gaan.

Zaterdag was ze te gast in Werkendam en kon de pluim persoonlijk worden overhandigd door Hannie Visser-Kieboom, initiatiefnemer van de Toontje Sprengerpluim. De pluim wordt jaarlijks toegekend aan een vrouw in Altena om zo aandacht te vragen voor meer vrouwen in politiek en bestuur. Carola Schouten groeide op in Giessen en is thans minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Ze is zo een voorbeeld voor alle vrouwen in het Land van Heusden en Altena. De minister kreeg de tiende Toontje Sprengerpluim uitgereikt, eerder werd de pluim uitgereikt aan Hetty van der Stelt, Sylvana de Backer, Carla Breuer, Loes Lijmbach, Hennie Schermers, Paula Jorritsma, Marienke de Boer-van Lankeren, Jenneke Komejan en Corine Verweij. Op 8 maart 2019 wordt de Toontje Sprengerpluim opnieuw uitgereikt, de uitreiking staat dan in het teken van 100 jaar vrouwenkiesrecht.

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Altena schrijft Toontje Sprenger voor Vrouw en Altena brieven naar vrouwen op de kieslijsten. Op die manier wordt aandacht gevraagd voor meer vrouwen in de politiek en 100 jaar vrouwenkiesrecht in 2019, maar ook om het bijzondere levensverhaal van deze bijzondere vrouw te vertellen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl