Brigite van Haaften aangesteld als informateur voor Altena

Foto: Twitter Brigite van Haaften
24 november 2018, 14:28
Verlopen

WERKENDAM - Brigite van Haaften gaat als informateur aan de slag in de nieuwe gemeente Altena. Dat vertelde Roland van Vugt zaterdagmorgen in het radioprogramma A-Magazine op Radio A-FM.

De lijsttrekker is superblij met de verkiezingswinst van het CDA in Altena. De partij van Van Vugt haalde woensdag acht zetels binnen, twee meer dan nummer twee AltenaLokaal. CDA Altena wil als grootste partij het voortouw nemen in de onderhandelingen voor een mogelijke coalitie en heeft daarvoor de hulp ingeroepen van de 55-jarige Brigite van Haaften uit Goirle. Zij was van 2006 tot 2015 gedeputeerde in de Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant voor het CDA. Volgens Roland van Vugt staat zij ver genoeg van Altena af om kritisch als informateur aan de slag te gaan met de verkennende gesprekken, maar kent ze het gebied wel vanuit haar voormalige rol als gedeputeerde. 

Vrijdag kwamen de fractievoorzitters van de zeven partijen bij elkaar om te praten met griffier Hans Peet over de start van de onderhandelingen. Roland van Vugt sprak over een plezierige bijeenkomst met een fijne sfeer. De CDA-fractievoorzitter wil wel haast maken met de onderhandelingen. Het liefst ziet hij dat er zo snel mogelijk na de jaarwisseling een coalitie gevormd is.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl