Goede ‘Brabantse’ voor Biesboschzwemmers

Foto: Biesboschzwemmers
27 november 2018, 20:01
Verlopen

ANDEL/EINDHOVEN - De afgelopen twee weekenden werden in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion de Brabantse Winter Kampioenschappen 2018 (BWK2018) gehouden. Vele zwemmers van Brabantse verenigingen gingen daar de strijd met elkaar en de klok aan.

De Biesboschzwemmers werden door vier meiden vertegenwoordigd. Alle vier de meiden zijn geboren in 2005. De beste klasseringen werden op de estafettes behaald en daarnaast werden vijf persoonlijke records verbeterd. Roos Suppers mocht op twee nummers individueel startten. Roos had zich weten te plaatsen op de 50 en 100 meter vrije slag. Op beide nummers wist ze haar tijden aan te scherpen. Op de 100 meter ging er zeven honderdsten van haar tijd af en op de sprint haalde Roos bijna een seconde van haar tijd af.

Nicole Bogerd en Romée van Rossem mochten beide de 50m vrije slag zwemmen en Nicole wist op dit nummer haar tijd met ruim zeven tienden te verbeteren. Romée lukte het niet om haar tijd aan te scherpen, maar er waren veel goede punten in haar korte race.

De drie meiden zwommen samen met Floor van Dijk op twee estafette nummers. Op zowel de 4×100 meter vrije slag als de 4×100 meter wisselslag wisten de vier meiden beslag te leggen op de zesde plaats. In beide estafettes wist de eerste zwemster haar tijd te verbeteren. Bij de vrije slag ging het om Nicole die een halve seconde van haar tijd afhaalde en bij de wisselslag estafette verbeterde Romée haar tijd op de rugslag met 0,03 seconden.

Het volgende toernooi zal pas in mei volgend jaar zijn en dan hopen deze meiden opnieuw te mogen starten en op meer onderdelen hun talenten te tonen. Er zullen voor die tijd nog vele wedstrijden waaronder de clubkampioenschappen op 22 december in Andel.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl