Marcel Fränzel waarnemend burgemeester gemeente Altena

Foto: Archieffoto: gemeente Oosterhout
27 november 2018, 20:50
Verlopen

ALTENA - De commissaris van de Koning Wim van de Donk heeft gehoor gegeven aan de wensen van de fracties uit de gemeenteraad met de benoeming van Marcel Fränzel tot waarnemend burgemeester van Altena.

De 58-jarige Fränzel was eerder waarnemend burgemeester van diverse andere gemeenten, te weten in Oosterhout (2018), Meijerijstad (2017) en in Veghel (2016). Fränzel is geen onbekende in de nieuwe gemeente. Hij begeleidt als extern voorzitter van de stuurgroep al sinds 2016 de fusie tussen de drie gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem.

Marcel Fränzel komt uit Vriezenveen en is lid van D66. Fränzel is aan het Instituut VL-VU, een voormalige NLO in Amsterdam, opgeleid tot leraar aardrijkskunde en maatschappijleer. Hij was daarna onder andere directielid een Streekschool voor Beroeps Begeleidend Onderwijs in Amersfoort. Fränzel werd in 2002 voor het eerst burgemeester. Naast zijn burgemeesterschap heeft in 2012 de Masteropleiding Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit afgerond met een scriptie over ‘Gebiedsgebonden politiezorg en de rol van de wijkagent’.

Fränzel treed officieel aan op 1-1-2019 om klokslag 0.00 uur. Eerder kan niet omdat de gemeente Altena dan nog niet bestaat. Of Fränzel direct volop aan de slag moet in zijn nieuwe functie, gezien de jaarwisseling in Veen doorgaans alles behalve rustig verloop, zal op het moment zelf duidelijk worden.

Foto’s: provincie Noord-Brabant

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl