Snelheidsmeterspaarpot aan Hoge Maasdijk te Andel

Foto: Gemeente Woudrichem
27 november 2018, 20:27
Verlopen

ANDEL - In Andel staat op de Hoge Maasdijk een bijzondere snelheidsmeter. Het is een snelheidsmeter die geld opbrengt voor de inwoners van Andel.

Iedere bestuurder van een motorvoertuig die op de Hoge Maasdijk langs de snelheidsmeter rijdt en zich aan de snelheid houdt, brengt geld in de spaarpot. Dat is direct zichtbaar op het bord. Het totaalbedrag komt ten goede aan een geluidsinstallatie voor Oranjevereniging Juliana. De Provincie Noord-Brabant is eigenaar van de snelheidsmeterspaarpot, de gemeente Woudrichem zorgt voor de inhoud van de spaarpot die het verkeer bij elkaar spaart. De spaarpot blijft tot 21 december staan.

In de provincie Noord-Brabant werken gemeenten, provincie, politie, Rijkswaterstaat en ook scholen samen aan de verkeersveiligheid. Het motto is: Brabant gaat voor NUL verkeersdoden. Ze willen bereiken dat alle Brabanders goed opletten in het verkeer en zich houden aan de snelheid. Dat is hard nodig, want in 90% van alle ongelukken komt door menselijk gedrag; niet opletten, of te hard rijden. Wethouder Renze Bergsma, ambassadeur van ‘Brabant gaat voor NUL verkeersdoden’ is blij met de spaarpot langs de Hoge Maasdijk: “Mensen vragen me wel eens of nul verkeersdoden niet te ambitieus is, maar je kunt toch niet zeggen dat we dan maar voor een paar moeten gaan? Natuurlijk gaan we echt voor NUL. Deze snelheidsmeterspaarpot draagt een steentje bij aan de bewustwording van weggebruikers. Dat is een goede zaak!”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl