Oud-leerling geeft kickboksles op het Altena College

Foto: Altena College
29 november 2018, 21:57
Verlopen

SLEEUWIJK - Jaren geleden liep ze als brugklasser voor het eerst het Altena College in Sleeuwijk binnen. Nu staat ze voor 6 vwo alsof ze nooit iets anders heeft gedaan.

Niet in een lokaal, maar in de gymzaal. Natasja van Dongen is tegenwoordig Nederlands kampioen kickboksen en komt regelmatig terug naar haar oude school om de leerlingen uit de examenklassen met deze sport kennis te laten maken. Dit gebeurt in het kader van sportoriëntatie: een programma waardoor leerlingen kennismaken met sporten die niet in het normale lesprogramma staan bij bewegingsonderwijs zoals kickboksen, maar ook skiën en snowboarden, tennissen, squashen, klimmen en breakdancen.

Ook op andere gebieden dan sport biedt het Altena College extra vakken en projecten aan; in alle leerjaren en op alle niveaus (vmbo-t, havo en vwo). Meer daarover is te horen en zien tijdens de Open Dag op woensdag 23 januari voor alle leerlingen van groep 7/8 en hun ouders.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl