Ontwikkelingen formatie college gemeente Altena

Foto: Twitter Brigite van Haaften
1 december 2018, 07:10
Verlopen

WERKENDAM - Op 21 november 2018 hebben de inwoners van Aalburg, Werkendam en Woudrichem de nieuwe gemeenteraad van Altena gekozen. Inmiddels zijn 31 raadsleden door het centraal stembureau benoemd en worden zij op 2 januari 2019 beëdigd.

Vanuit de nieuwe gemeenteraad wordt de komende weken een college van burgemeester en wethouders geformeerd. De fractie van het CDA heeft, als grootste partij na de verkiezingen, het initiatief daarin genomen. Op 26 november 2018 heeft mevrouw Brigite van Haaften de opdracht aanvaard om als informateur de mogelijkheden te verkennen voor het vormen van een college voor de gemeente Altena. De informateur heeft inmiddels gesprekken gevoerd met alle in de gemeenteraad gekozen fracties. Daarnaast is gesproken met de waarnemend burgemeester, de drie zittende burgemeesters en de beoogd gemeentesecretaris. Deze gesprekken vormen tegen de achtergrond van de toekomstvisie voor de nieuwe gemeente, de basis voor de eindrapportage die de informateur opstelt.

Naar verwachting zal zij in de loop van de komende week haar eindrapportage aanbieden aan de fractievoorzitters van de nieuwe gemeenteraad. Dit zal plaats vinden in een openbare bijeenkomst. Daarna volgt het proces van formatie, waarin gesprekken worden gevoerd door een formateur met de mogelijke coalitiepartijen. Het streven van alle partijen is om uiterlijk in de loop van januari 2019 een college voor Altena te presenteren.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl