Yrros speelt ‘Een frisse wind’ in Almkerk

Foto: Yrros
2 december 2018, 15:37
Verlopen

ALMKERK - De twaalf spelers van improvisatietheatergroep Generaal Pardon staan weer te trappelen. Gedurende een jaar trainen ze in 3 blokken. Dit najaar had Jonathan Perquin uit Vlissingen voor het eerst de regie over deze enthousiaste groep spelers.

Met zijn gevoel voor humor en timing, zijn enthousiasme, vrolijkheid en muzikaliteit heeft hij een frisse wind door de groep laten waaien. Klinkt heel tegenstrijdig: trainen voor improvisatietheater. Als het goed is weten de spelers van tevoren niet waarover ze gaan spelen, toch? Dit wordt namelijk door het publiek bepaald.

Lida Hagenaars vertelt: “We trainen niet op inhoud, maar op de technieken van de games. Hoe bouw je een platform, hoe werk je met status bijvoorbeeld. Elke game heeft een bepaald stramien. Als je dat herkent, kun je op de avond zelf met input van het publiek van alles spelen. Van scenes op een kinderboerderij tot scenes in de bioscoop of in het crematorium om maar eens wat te noemen. Of het publiek bepaalt dat je partners bent, of misschien verkoper en klant. Dat kan allemaal.”

In de shows van Generaal Pardon! zit veel muziek en energie. Dat zijn de kenmerken van deze groep. Nieuwsgierig geworden? Ga gewoon eens kijken en laat je verrassen. Op donderdag 13 december om 20.00 uur speelt Generaal Pardon! Een Frisse Wind in het Wapen van Emmickhoven in Almkerk. Voor 5 euro kun je je een hele avond lekker ontspannen. Reserveren kan via de website van theatergroep YrroS!: www.yrrostheater.com.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl