15e editie Christmas by Candlelight groter én intiemer dan ooit

Foto: OV Heusden
3 december 2018, 20:51
Verlopen

HEUSDEN - Schilderachtige straatjes gevuld met kerstzang, knisperende vuurkorven, de mooiste woon- en lifestyleproducten, topkwaliteit brocante, foodtrucks, glühwein en natuurlijk alle winkels en horeca open.

Op vrijdag 14 december en zaterdag 15 december viert Christmas by Candlelight in Heusden Vesting haar vijftiende verjaardag. De organisatie zet vol in op de intieme sfeer die Heusden zo eigen is. Oude tradities worden nieuw leven ingeblazen en nieuwe tradities gecreëerd. Het resultaat? Nederland op zijn mooist, in kerstsfeer én voor ieder wat wils.

Met haar schilderachtige straatjes, historische panden, authentieke winkeltjes en gezellige horeca ademt Heusden kerst. Opsmuk is niet nodig. Sterker nog, de organisatie grijpt terug op de oorspronkelijke traditie en roept bewoners en ondernemers op om de prachtige historische panden zoveel mogelijk te verlichten met kaarslicht. Voorzitter van de ondernemersvereniging Heusden, Annelies van Helvoirt, licht toe: “Het decor in Heusden is uniek, sfeervol en intiem. Dat willen we koesteren en benadrukken. Het kaarslicht, de kerstzang, de vuurkorven, de passie van de ondernemers. Het is al wat nodig is.”

Foodtrucks en brocante

Tegelijkertijd worden er nieuwe tradities gecreëerd. Op de Botermarkt kan de Bourgondiër zijn hart ophalen bij de nostalgische foodtrucks die uiteenlopende lekkernijen serveren. Van biologische stamppotten tot pulled chicken en van heerlijk zoet tot dampende soepen. Lekker eten aan lange biertafels met een lokaal biertje getapt door bierbrouwer Chrispijn. Of een kop warme glühwein natuurlijk.

Ook nieuw zijn de kramen met prachtige vintagevondsten op de Vismarkt, in de traditie van de vermaarde brocantemarkt die elke maand in Heusden georganiseerd wordt. Van Helvoirt: “De brocantemarkt is heel waardevol voor Heusden en door heel Nederland bekend. We willen onze bezoekers ook met kerst deze unieke ervaring bieden. Tegelijkertijd gaan we met onze tijd mee om zowel jong, oud en alles daar tussenin aan te spreken. Met de kanttekening dat alles past binnen de sfeer die onze mooie stad zo eigen is.”

Wensboom

Als kers op de taart is dit jaar op de Botermarkt een bezinningspleintje en goede doelenmarkt met prachtige wensboom. Alle bezoekers kunnen gedurende de markt een lichtje in de boom hangen en een wens – voor zichzelf of iemand anders – opschrijven. Op zaterdagavond rond 19:30 uur laat de ondernemersvereniging de mooiste kerstwens uitkomen.

Voor de kinderen doet ook de Kerstman vrijdagavond zijn ronde door de vesting en naast tal van kerstkoren – van Très Jolie tot de Erwtenpikkers – is er levendig en kindvriendelijk straattheater. Vergeet ten slotte ook de gezellige horeca en vele authentieke winkeltjes niet. Alle deuren staan open en de terrassen zijn verwarmd. Wees welkom!

Parkeren

Vanwege de verwachte parkeerdruk en om parkeerboetes te voorkomen, wordt geadviseerd te parkeren op een van de grote parkeerplaatsen buiten de vesting. Vanaf de Steenweg rijdt de paardentram bezoekers voor slechts €1,- in stijl van de (gratis) parkeerplaats naar het centrum.

De kerstmarkt vindt plaats op vrijdag 14 december van 14 tot 22 uur en op zaterdag 15 december van 14 tot 20 uur. Voor meer informatie, zie ook: www.heusdenvesting.nl en www.hbtheusden.nl/vesting-heusden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl