Grip op Water Altena krijgt internationaal bezoek

Foto: Waterschap Rivierenland
8 december 2018, 10:41
Verlopen

ALTENA - De kerngroep Grip op Water ontvangt dinsdag 11 december het internationale gezelschap van het project Ground Truth 2.0. Het gaat om zo’n dertig mensen uit Zweden, Spanje, Kenia, Zambia, België en Nederland. Zij zijn allen onderdeel van het driejarig, Europees project voor burgerplatforms.

Het internationale gezelschap arriveert om 14.30 uur in de Werf te Woudrichem; vervolgens wordt een bezoek gebracht aan een klimaatbestendige tuin aan de Oude Ban te Woudrichem. Daarna wordt een bezoek gebracht aan de waterberging Andelsch Broek van Brabants Landschap. Het bezoek wordt afgesloten op Fort Altena. Enkele mensen uit Mechelen van het project in Belgie bezoeken voorafgaand nog de waterberging bij de Kornse Boezem.

Dit najaar werd een digitale tuinen enquête gehouden; deze werd 233 maal ingevuld. De uitkomsten worden in januari gepresenteerd. Meer informatie is te vinden op http://altena.gripopwater.nu.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl