Roeitocht om heel Altena levert 2000 euro op voor INclusion

Foto: WSV Woudrichem
11 december 2018, 08:59
Verlopen

ALTENA - ‘Hoe haal je het in je hoofd om ‘s morgens om 7.30 uur het water op te gaan om aan een roeitocht te beginnen om heel Altena?’ Er zullen veel mensen zoiets gedacht hebben op een koude, natte, winderige zaterdag in december.

Toch zijn er veel Woerkumse roeiers ’s morgens vroeg op de been om voorbereidingen te treffen voor een estafette roeitocht van 73 kilometer. En eigenlijk is het nog gekker want er zijn, net als vorig jaar, veel Schotten, Engelsen en Ieren die speciaal voor dit weekend naar Woudrichem zijn gekomen om deze tocht mee te roeien.

Het begon zo: Afgelopen jaren is er door een grotere of kleinere club mensen geroeid om geld in te zamelen voor Serious Request. Dit jaar is een ander doel gekozen namelijk INclusion Worldwide. Het levenswerk van onder andere Michiel van Lunteren, één van de grondleggers van de roeiafdeling van de Watersportverening, die in september van dit jaar overleed. INclusion wil chronische armoede en ongelijkheid uitbannen. De opbrengst is prachtig want er is 2000 euro opgehaald.

Alle mensen die meedoen met deze roeitocht sponsoren INclusion en maken er tegelijkertijd een sportief en gezellig weekend van. Partyschip de Princenhof uit Sleeuwijk vaart de hele dag met de roeiboten mee en een aantal ribs (rubberboten) brengen roeiers vanaf de Princenhof naar een roeiboot om de roeiers die uit de boot komen weer naar de Princenhof te brengen. Er werd dit jaar met het record van 6 St Ayles Skiffs gevaren.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl