Merwedebrug vanaf vrijdagavond gedeeltelijk afgesloten

Foto: Altena TV
12 december 2018, 16:46
Verlopen

GORINCHEM - Rijkswaterstaat gaat van vrijdagavond 14 december 21.00 uur tot zaterdagavond 15 december 23.59 uur reparatiewerkzaamheden uitvoeren aan het stalen brugdek van de Merwedebrug bij Gorinchem. Hiervoor wordt de rechterrijstrook in de richting van Utrecht afgesloten.

De rechterrijstrook op de brug richting Utrecht zal worden afgesloten. Het verkeer richting Utrecht kan met gepaste snelheid (50 km/h) via de linkerrijstrook de brug passeren. De rechterrijstrook wordt afgezet met een barrier, zodat de werkzaamheden veilig kunnen worden uitgevoerd. Hierdoor ontstaat er een breedtebeperking van 3.25 m. Exceptioneel transport dat breder is dan 3.25 m kan de brug niet passeren. Zij kunnen omrijden via de adviesroutes over de snelwegen A59, A2 en A15 of via de A59, A16 en A15.


Het fietspad op de Merwedebrug (A27) in de richting van Utrecht zal worden afgesloten. Dit wordt gebruikt voor aan-en afvoer van materieel. (Brom)fietsers worden omgeleid via de andere zijde van de brug. De aannemer werkt aan de onderzijde van de brug vanaf een opgebouwde steiger. De brug kan hierdoor tijdens de werkzaamheden niet worden gedraaid. De scheepvaart wordt geïnformeerd via de gebruikelijke kanalen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl