Formateur gemeente Altena: Een breed fundament voor vertrouwen

Foto: Twitter Brigite van Haaften
17 december 2018, 15:45
Verlopen

WERKENDAM - "Een breed fundament voor vertrouwen". Onder deze titel werd het informatieproces om het eerste college van de gemeente Altena te vormen, afgerond. De rapportage vormde tevens het startpunt van het formatieproces.

Op donderdag 13 december zijn de beoogde coalitiepartijen voor het eerst bij elkaar gekomen. Tijdens de eerste bijeenkomst zijn vooral praktische afspraken gemaakt over het proces en de vorm van het akkoord. De partijen streven naar een akkoord op hoofdlijnen, dat ruimte biedt voor samenwerking met alle partijen in de gemeenteraad. Het gesprek kende een prettige sfeer, waarin alle partijen hebben aangegeven te streven naar een proces waarin snelheid en zorgvuldigheid in balans zijn.

Zonder vooruit te willen lopen op het verloop van het formatieproces, is de ambitie uitgesproken om het akkoord in de 2e helft van januari te kunnen presenteren. Het is de intentie van formateur Brigite van Haaften om de komende periode steeds met korte tussenberichten de inwoners te informeren.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl