CDA Altena stelt vragen over oude plaatsnaamborden

Foto: Archief
9 januari 2019, 17:58
Verlopen

ALTENA - Binnenkort worden alle plaatsnaamborden in de 21 dorpen in de gemeente Altena vervangen. Het oude plaatsnaambord met daaronder de naam van de oude gemeente wordt vervangen in een nieuw plaatsnaambord met daaronder de naam van de nieuwe gemeente Altena.

CDA Altena laat weten vanuit de bevolking diverse vragen te hebben gehad op welke manier inwoners in het bezit kunnen komen van deze oude plaatsnaamborden. In de gemeente Molenlanden en West Betuwe is besloten deze plaatsnaamborden te verloten onder de ge├»nteresseerde inwoners. In West Betuwe kun je voor een gering bedrag van 15 euro de trotse eigenaar worden van een ‘oud kombord’ met daaronder de oude gemeente. In West Betuwe is de vraag zo hoog dat de kans bestaat dat er meer dan 500 aanvragen binnen zullen komen. In West Betuwe gaat de opbrengst van de verkoop naar goede doelen bij natuur en landschap en recreatie en toerisme.

Gelet op de vragen die CDA Altena vanuit de bevolking heeft gekregen, denken zij dat er zeker ook een aantal inwoners in de gemeente Altena zijn die in het bezit willen komen van een oud plaatsnaambord. Verder is CDA Altena van mening dat het erg mooi zou zijn om de opbrengst te besteden aan een goed doel in de gemeente Altena.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl