Hart voor Veen wil een betere AED beschikbaarheid in Veen

Foto: Altena TV
4 februari 2019, 22:41
Verlopen

VEEN - In Veen is de beschikbaarheid van de Automatische Externe Defibrillator (AED) nog niet optimaal. Veel AED’s zijn niet 24 uur per dag beschikbaar en de afstand tot een AED in het buitengebied is te groot.

In de kern Veen zijn een paar AED’s beschikbaar om te gebruiken bij een reanimatie, maar deze zijn vaak niet 24 uur per dag beschikbaar. Dat komt doordat de AED’s in de supermarkt of achter de poort bij de voetbalvereniging hangen. Reden voor Team ‘witte ‘m ok?’ om een actie op te zetten die voortkomt uit de dorpsquiz. In die quiz wordt ieder team uitgedaagd een actie voor een goed doel te bedenken. Voor dit team was het na overleg een duidelijke keuze: een betere AED beschikbaarheid in Veen met als titel voor deze actie ‘Hart voor Veen’. Een eerste locatie is ook al gevonden, namelijk bij Timmermans aan de Wielstraat in Veen. Volgens René de Jager, een van de teamleden, heeft een goede locatie camerabewaking, is verlicht en heeft voldoende parkeergelegenheid.

Gerard van Eijndhoven is blij met het initiatief van het team uit Veen. Zelf heeft hij in de oud gemeente Aalburg het AED netwerk gecoördineerd en gaat daar in de gemeente Altena mee verder. De dekking in Altena is vrij goed, volgens van Eijndhoven. “Ik ben nog niet helemaal tevreden, zoals hier in Veen vind ik het nog niet voldoende,” aldus van Eijndhoven. Op dit moment is van hij bezig met het inventariseren van de mogelijkheden in het buitengebied. René de Jager wil andere kernen ook aansporen actie te ondernemen om voldoende AED’s te realiseren.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl