Wethouder tekent opdracht voor ontwerp brede school

Foto: Pixabay
28 februari 2019, 16:58
Verlopen

NIEUWENDIJK - Dinsdag 5 maart om 16.00 ondertekent wethouder Peter van der Ven de opdracht voor het ontwerp van een nieuw gebouw voor basisschool De Regenboog in Nieuwendijk. Het ontwerp is na een aanbesteding gegund aan LIAG Architecten en bouwadviseurs uit Den Haag.

Naast de basisschool komt ook kinderopvang Trema in het gebouw. School en kinderopvang worden verbonden met de reeds bestaande bibliotheek, dorpshuis en sportzaal. De bedoeling is dat het gebouw vanaf het schooljaar 2022-2023 in gebruik genomen kan worden. Een eigentijds, duurzaam, gebouw waar kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 kunnen leren, spelen, ontwikkelen en ontmoeten.

De nieuwbouw in Nieuwendijk is de eerst opdracht van de gemeente Altena voor de bouw van een brede school. De komende jaren zullen er meer volgen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl