Prinsen van Klaiendam en Knusterooiersland ontvangen sleutel

Foto: Sander van Strien in Klaiendam
3 maart 2019, 18:05
Verlopen

KNUSTEROOIERSLAAND/KLAIENDAM - Met de sleuteloverdracht van burgemeester Marcel Fränzel van de gemeente Altena aan de Prinsen van Klaiendam en Knusterooierslaand (Dussen en Hank) werd het officiële startsein van gegeven van 4 dagen carnaval.

In Klaiendam was de aankomst van Prins Bies d’n Eerste zoals elk jaar weer spectaculair te noemen. Hij kwam samen met zijn voltallige raad aan op een solex. Daarna vond de sleuteloverdracht plaats en kon de optocht beginnen. Met 300 deelnemers is de optocht een groot succes. Daarnaast was het hele dorp uitgelopen om naar de optocht te kijken. “Kijk hoeveel publiek dat er staat, dat is geweldig,” zegt Prins Bies die aan zijn twaalfde jaar als Prins Carnaval begint.

De sleuteloverdracht en optocht in Knusterooierslaand bracht veel belangstellenden naar de Kerkstraat in Hank. Ook daar was de overdracht van de sleutel, namens burgemeester Marcel Fränzel, de start voor Prins Pils en zijn gevolg.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl