Inwoners van Aalburg en Woudrichem betalen dit jaar minder OZB

Foto: Pixabay
6 maart 2019, 18:23
Verlopen

ALTENA - Inwoners van Aalburg en Woudrichem betalen dit jaar minder OZB dan vorig jaar, alleen Werkendammers gaan ietsje meer betalen. Dat blijkt uit het voorstel over de belastingvoorstellen.

De gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem kenden een eigen zogenoemde belastingverordening voor wat betreft de ozb. Voor de nieuwe gemeente Altena is echter een nieuwe verordening nodig. De gemeenteraad moet volgens de wet voor 1 april nieuwe belastingtarieven hebben vastgesteld.

Alle lokale belastingen in ogenschouw nemend, gaan inwoners van Woudrichem dit jaar in totaal iets meer betalen. Dat heeft te maken met een stijging van de afvalstoffenheffing. In Aalburg gaan inwoners er iets op vooruit en in Werkendam blijft er onder de streep hetzelfde bedrag staan als in 2018. Op termijn moeten alle tarieven voor alle inwoners gelijk zijn.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl