Boeren blijven zich inzetten voor de patrijzen op hun land

Foto: Pixabay
4 april 2019, 18:28
Verlopen

UPPEL - Boeren in polder Oude Doorn bij Uppel blijven zich voorlopig inspannen voor de patrijzen op hun land. Hun inspanningen worden beloond met een verlenging van een project om de vogel in de regio te behouden.

Ruim drie jaar geleden haakten ze met onder andere het Brabants Landschap en de Vogelbescherming aan bij Partridge, een project dat werd gesteund vanuit Europa. Deze week hebben de initiatiefnemers te horen gekregen dat het project is verlengd. De verlenging betekent dat er in principe ook extra financiële steun komt.

De boeren hebben de voorbije jaren hun akkers zo bewerkt dat patrijzen zich er thuis voelen en gaan broeden. Ze houden de beestjes zelf in de gaten, samen met onder anderen vrijwilligers van Altenatuur.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl