Plekken van plezier in Altena gezocht voor Open Monumentendagen

Foto: Beeldbank Streekarchief Heusden
24 april 2019, 08:53
Verlopen

ALTENA - Het thema voor Open Monumentendag 2019 is ‘Plekken van plezier’, de organisatie van dit culturele evenement is in Altena in handen van Erfgoed Altena. De Open Monumentendagen worden gehouden op 14 en 15 september.

Een onderdeel van het programma is een (foto) expositie over Plekken van plezier in Altena. Denk daarbij aan cafés, discotheken en uitgaansgelegenheden zoals de Soos in Almkerk, die dit jaar haar vijftig jarig bestaan viert. Maar bekend zijn ook plekken waar jongelui elkaar ontmoetten, zoals de sluis bij Andel en de Hoogstraat in Werkendam. Ook oranjefeesten en kermissen waren altijd plekken van plezier. De organisatie zoekt verhalen en foto’s van de uitgaansgelegenheden, oranjefeesten, kermissen, maar ook foto’s voormalige cafés in alle dorpen van het Land van Heusden en Altena.

Vroeger had ieder dorp zijn eigen café, soms zelfs meerdere cafe’s in een dorp. Wie kan daar nog verhalen over vertellen? Van alle materialen wordt een expositie samengesteld die tijdens Open Monumentendag te zien zal zijn, ook zijn mensen welkom om verhalen te vertellen die dan worden opgetekend. Informatie, verhalen en foto’s zijn welkom bij Hannie Visser-Kieboom via hanviskie@gmail.com.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl