Bijna driekwart van inbraakslachtoffers neemt maatregelen

Foto: NIPW
8 mei 2019, 18:22
Verlopen

REGIO - Inbraken behoren nog steeds tot de zogenaamde ‘High Impact Crimes’. Na een inbraak of zelfs maar een poging daartoe, zit de schrik er meestal goed in.

Bijna drie op de vier mensen nemen daarom binnen twee weken maatregelen en besteden daaraan gemiddeld ruim € 650, variërend van een paar tientjes tot vele honderden of zelfs enkele duizenden euro’s. Twee op de vijf deelnemers aan een recent onderzoek, die zelf in de afgelopen vijf jaar een inbraak of poging daartoe hebben ervaren, zouden veel eerder maatregelen getroffen hebben als zij de impact van de inbraak op henzelf en hun gezinsleden hadden kunnen voorzien.

U kunt zelf een ‘Inbraak Preventie Check’ doen op de website stichtingnipw.nl/check/, waarmee aan de hand van het klikken op foto’s de eigen situatie makkelijk in kaart te brengen is. Ook kan een folder met veel informatie worden gedownload.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl