College Altena: ‘Projectontwikkelaar niet teveel invloed in Sleeuwijk’

Foto: Pixabay
17 mei 2019, 17:46
Verlopen

ALMKERK/SLEEUWIJK - De berichten dat een projectontwikkelaar teveel invloed zou hebben op het woningbeleid in Sleeuwijk, blijken volgens het college niet correct te zijn.

Vorige maand zette het CDA vraagtekens bij de opkoop van nieuwbouwwoningen in Sleeuwijk door een particuliere belegger. Ontwikkelaar Reuvers Ontwikkeling en Bouw meldde toen via Facebook dat meerdere van de woningen binnen het nieuwbouwplan Het Nieuwe Fort II zijn opgekocht door een particuliere belegger, die de woningen wil verhuren.

Volgens het college heeft de ontwikkelaar niet goed gecommuniceerd naar de inwoners. Er heeft een gesprek plaatsgevonden met de ontwikkelaar, die erkent dat de communicatie beter had gekund. Volgens het college is vooraf met de ontwikkelaar afgesproken dat ‘gelet op de woningbehoefte in de kern Sleeuwijk’ een deel van de nieuwbouw gerealiseerd mocht worden als middeldure huurwoningen. Doorverkoop aan particuliere beleggers valt onder deze afspraak.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl