Verlenging proef elektrische deelauto Woudrichem

Foto: FB deelauto Woudrichem
7 juli 2019, 14:29
Verlopen

WOUDRICHEM - Vanwege het vele gebruik van de elektrische deelauto’s en de goede publiciteit mogen de testrijders van de vesting Woudrichem nog 4 maanden gebruik maken van de auto’s. Met beide auto’s zou op jaarbasis 40.000 kilometer zijn gereden.

Zowel de testrijders als de provincie Noord-Brabant, Natuur en Milieu en de gemeente Altena hebben veel geleerd van de proef. Elektrisch rijden is geen toekomst meer maar is al het heden. Het rijdt heerlijk, je hebt weinig onderhoud en de auto’s stoten geen gevaarlijke stoffen uit. Als mensen hun 2e auto de deur uitdoen en een abonnement nemen op autodelen zijn ze goedkoper uit en komt er meer plek op straat voor terrassen, groen of speelplekken.

Belangrijke voorwaarden voor succesvol autodelen en elektrisch rijden zijn:

  • De gemeente moet voorlopen met het voldoende plaatsen van laadpalen en enkele snelladers op het eiland Altena. Voor bewoners en bezoekers.
  • De app om te delen en de auto’s te reserveren moet open zijn. Als autodelers moet je kunnen zien wat er gebeurt. Het is niet als huren, het is meer als een eigen auto.
  • Met 5 – 10 huishoudens kun je een auto delen.
  • De deelauto’s krijgen vaste plekken om te laden en te parkeren.

De proef maakte ook duidelijk dat het openbaar vervoer onvoldoende is in de gemeente. ’s Avonds en op zondag is er geen of nauwelijks vervoer. Vooral een treinstation wordt gemist. Het zou zeer mooi zijn als de spoorlijn van Breda naar Utrecht aangelegd zou worden. De 4 maanden verlenging geven de mogelijkheid om nieuwe autodelers uit Woudrichem mee te laten doen aan de proef. Zij kunnen zich aanmelden bij een van de deelnemers.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl