Wereldprestatie voor Werkendamse beachvolleybalsters

Foto: Rene van der Giessen
16 juli 2019, 10:44
Verlopen

WERKENDAM - Beachvolleybalteam Emi van Driel en Raïsa Schoon winnen ook hun tweede 1* FIVB World Tour.

Nadat ze eind april al Göteborg op hun naam schreven, was nu Italië aan de beurt. In het aan de Adriatische kust gelegen Alba kregen ze na de winst in hun poule eerst hun trainingsmaatjes Mexime van Driel en Iris Reinders tegenover zich, die een uitstekende prestatie leverden door zich via de kwalificatie voor het hoofdtoernooi te plaatsen. Deze spannende wedstrijd werd nipt gewonnen.

Zowel in de halve finale als in de finale waren er Italiaanse tegenstanders. In de halve finale werd in een spannende driesetter afgerekend met Frederica Frasca en Arianna Barboni. In de finale stond het als nummer één geplaatste thuisteam Gala Traballi en Agata Zuccarelli als favoriet aan de andere kant van het net. Na een matige start van de Nederlandse kantelde de wedstrijd en via een 21-17 en 21-11 was de wedstrijd in het voordeel van Nederland beslecht en mochten zij op het hoogste treetje van het podium naar het Wilhelmus gaan luisteren.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl