Snoeisel taxusplant inleveren helpt tegen kanker

Foto: Altena TV
26 juli 2019, 17:24
Verlopen

WERKENDAM - Tot medio augustus kunnen inwoners van de gemeente Altena hun snoeisel van de taxusplant inleveren bij de milieustations.

Het snoeisel wordt ingezameld, omdat er in de naalden van de taxusplant een stof zit die gebruikt kan worden bij het genezen van kanker. Veel mensen hebben een taxusheg die men kan snoeien en hiermee kan men vrij eenvoudig bijdragen aan dit goede doel. Om inwoners te helpen biedt de gemeente Altena zeilen en tassen van de Taxus Taxi aan. Deze stichting haalt de taxus op bij de milieustations in Altena. Taxus Taxi biedt daarbij ook advies, zo zijn de 1-jarige scheuten van de taxus het meest geschikt en mogen ze een maximale lengte hebben van 20-30 centimeter. Ook moet voorkomen worden dat de taxus gaat broeien. In de tassen moet men dan ook een kuil maken in het midden wat voorkomt dat de taxus gaat broeien.

In de gemeente Altena kan het snoeisel ingeleverd worden bij de milieustations van Giessen, Hank en Werkendam. Voor meer informatie over de inzamelactie kan met kijken op www.taxustaxi.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl