FC Altena van Philip den Haan wordt verbindende factor binnen Altena

Foto: Archief
31 juli 2019, 11:37
Verlopen

ALTENA - Op zaterdag 24 augustus worden op sportpark Almbos in Giessen de finalewedstrijden om de Altena Cup gespeeld. De winnaar krijgt niet alleen de Altena Cup 2019 in handen, maar wordt ook organisator van een wedstrijd tussen FC Altena en een bekende betaaldvoetbalclub.

Het team van FC Altena wordt samengesteld uit de beste spelers uitkomend bij clubs in de gemeente Altena. De organisatie van deze wedstrijd wordt een samenwerking tussen Stichting Altena Cup en de winnende en dus organiserende vereniging. Dit duel wordt aan het einde van het komend seizoen gespeeld. FC Altena zal bestaan uit achttien spelers en twee keepers die hebben deelgenomen aan het toernooi om de Altena Cup 2019.

Philip den Haan, nu trainer/coach bij Schelluinen en voormalig trainer/coach van onder meer Kozakken Boys en IJsselmeervogels, wordt trainer/coach van FC Altena. Hij wordt daarbij gesteund door een complete staf. Den Haan zal vanaf februari 2020 in overleg met coaches van de diverse teams, het team gaan samenstellen. In aanloop naar de wedstrijd tegen de betaaldvoetbalclub zullen een aantal trainingen en oefenwedstrijden worden gespeeld.

Uitkomen voor FC Altena moet een prikkel zijn voor voetballers in de gemeente Altena. Spelers worden uitgedaagd om meer uit zichzelf te halen. Op deze wijze wordt het belang van één gemeente, één doel en één gemeenschap op sportief vlak stevig en ook feitelijk onderschreven. Het voetbal heeft in de gemeente Altena een bindende functie en draagt bij aan de samenhorigheid binnen de in oppervlakte grootste gemeente van Noord-Brabant.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl